Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Бабина туршия с карфиол

Бабина туршия с карфиол

AnichkataAnichkata
Новак
11
Бабина туршия с карфиол
Снимка: Anichkata
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус. Страхотна!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • моркови - около 10 големи/15 малки
  • ябълков оцет - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си карфиола и морковите за туршията на баба, като ги почистим.

Взимате една чаена чаша. В случая аз използвах с вместимост от 250 мл.

В дълбока тенджера слагате 3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. сол, 3 ч.ч. оцет, 6 ч.ч. вода. Маринатата стига за около 5 л буркан.

Маринатата се вари до разтопяване на солта и захарта.

През това време си режем морковите и надребняваме карфиола.

Като се стопят захарта и солта, маринатата се отстранява от котлона и се чака да изстине.

Нареждаме си в дъното на буркана ред целина и отгоре 3 скилидки чесън, добавяме наситнения карфиол и почистения и нарязан морков, най-отгоре си правим капаче от целина.

И когато вече е изстинала маринатата, можем спокойно да залеем зеленчуците.

Запечатваме буркана и го оставяме на хладно място, където не достига пряка слънчева светлина.

Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.

Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: