Начин на приготвяне
Подготвяме си карфиола и морковите за туршията на баба, като ги почистим.
Взимате една чаена чаша. В случая аз използвах с вместимост от 250 мл.
В дълбока тенджера слагате 3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. сол, 3 ч.ч. оцет, 6 ч.ч. вода. Маринатата стига за около 5 л буркан.
Маринатата се вари до разтопяване на солта и захарта.
През това време си режем морковите и надребняваме карфиола.
Като се стопят захарта и солта, маринатата се отстранява от котлона и се чака да изстине.
Нареждаме си в дъното на буркана ред целина и отгоре 3 скилидки чесън, добавяме наситнения карфиол и почистения и нарязан морков, най-отгоре си правим капаче от целина.
И когато вече е изстинала маринатата, можем спокойно да залеем зеленчуците.
Запечатваме буркана и го оставяме на хладно място, където не достига пряка слънчева светлина.
Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.
Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!