Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с карфиол и зеле

Туршия с карфиол и зеле

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Туршия с карфиол и зеле
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ако правенето на туршии беше олимпийски спорт, тази туршия с карфиол и зеле щеше гарантирано да ни спечели квота за следващата олимпиада!"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • карфиол - 1 кг
  • чушки - 1 кг зелени и червени
  • моркови - 1 кг
  • целина - 1 връзка
  • за марината
  • сол - 100 г или на вкус
  • захар - 250 - 300 г
  • олио - 300 мл
  • оцет - 750 мл
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца. Зелето нарежете на едро и леко го претрийте с малко сол, а карфиола накъсайте на розички. Чушките нарежете на ленти или по ваш избор.

Сложете всички зеленчуци и целината в голяма тава. Смесете продуктите за маринатата и ги сложете на котлона.

Варете няколко минути и оставете за малко да се охлади. Залейте зеленчуците и разбъркайте добре.

Оставете за една нощ да се мариноват, като разбърквайте на няколко пъти. На следващия ден, отцедете зеленчуците и напълнете бурканите.

Залейте ги с маринатата и затворете добре. Стерилизирайте туршията за 10 минути.

Туршията с карфиол и зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: