Начин на приготвяне
Първо, направете плънката, като блендирате фурмите заедно с кафето и водата и оставете настрана. Получава се гъста паста.
За шоколадовия слой разтопете какаовото масло и добавете какаото и кокосовата захар към него. Оставете настрана.
Основата и топинга:
Смесвате в купа смлените и целите спелтови ядки, кокосовото масло и кокосовата захар и разбърквате много добре.
Изсипвате 2/3 от сместа в тавичка с размери 30х20 см, покрита с хартия за печене. Притиснете хубаво.
Отгоре изсипете пастата от фурми и разпределете равномерно с помощта на шпатула.
Върху нея изсипете шоколадовата смес, шоколада може да разтопите и да излеете отгоре, а може и просто да го натрошите.
Най-отгоре поръсете вкусните барчета с останалата част от спелтовите ядки и притиснете леко.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 35 минути.
Оставете да се охлади напълно в тавичката и после разрежете на барчета с кафе и крем от фурми
Коментари
А черния шоколад всъщност е само за поръсване отгоре и е съвсем отделно. Нещо е сбъркана рецептата.