Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Барчета с кафе и крем от фурми

Барчета с кафе и крем от фурми

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Барчета с кафе и крем от фурми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Следобедната закуска е по-вкусна и здравословна с домашни кафе барчета"

Необходими Продукти

  • за основата и топинг
  • спелта - 150 г смлени ядки (или овесени, ръжени, елда и т.н.)
  • спелта - 125г цели ядки (или овесени, ръжени, елда и т.н.)
  • кокосова захар - 20 г
  • кокосово масло - 50 г разтопено
  • за плънката
  • фурми - 270 г
  • кафе - 75 мл топло
  • вода - 130 топла или 150мл
  • за шоколадовия слой
  • черен шоколад - 140 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете плънката, като блендирате фурмите заедно с кафето и водата и оставете настрана. Получава се гъста паста.

За шоколадовия слой разтопете какаовото масло и добавете какаото и кокосовата захар към него. Оставете настрана.

Основата и топинга:

Смесвате в купа смлените и целите спелтови ядки, кокосовото масло и кокосовата захар и разбърквате много добре.

Изсипвате 2/3 от сместа в тавичка с размери 30х20 см, покрита с хартия за печене. Притиснете хубаво.

Отгоре изсипете пастата от фурми и разпределете равномерно с помощта на шпатула.

Върху нея изсипете шоколадовата смес, шоколада може да разтопите и да излеете отгоре, а може и просто да го натрошите.

Най-отгоре поръсете вкусните барчета с останалата част от спелтовите ядки и притиснете леко.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 35 минути.

Оставете да се охлади напълно в тавичката и после разрежете на барчета с кафе и крем от фурми

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
А, освен това, как точно се консумират печени зърна от спелта или елда? Те ще станат камък твърди и това не може да се яде. Според мен трябва да са само овесени ядки и нищо друго. На снимката също се виждат, че са с овесени ядки, което е всъщност нормалното.
28.10.2022 12:33
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Липсват продуктите за какаовия слой. Писано е само черен шоколад, но в описанието се казва, че въпросният какаов слой се прави от горните три продукта, които никъде не фигурират. Само има кокосова захар, но тя е за основата и би трябвало за слоя да има друга.
А черния шоколад всъщност е само за поръсване отгоре и е съвсем отделно. Нещо е сбъркана рецептата.
28.10.2022 12:25
1