Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен боб на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Агнешко със зелен боб на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Агнешко със зелен боб на фурна - манджичка, която се услажда от първата хапка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 - 600 г
  • зелен фасул - 1 консерва (800 г)
  • зелен лук - 1 стрък
  • джоджен - 3 - 5 стръка
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива, подсушава и реже на парчета. Запържва се в тиган или тенджерка с 3 с.л. олио. Овкусява се с черен пипер.

Щом е готово, се слага в тава за печене. В остатъчната мазнина от пърженето се долива още 1 с.л. олио и се запържват зеленият фасул (без сока от консервата) и лукът, накълцан на ситно.

Овкусява се с двата вида червен пипер, запържат се и се свалят от огъня. След това агнешкото в тавичката също се овкусява със сол и сладък червен пипер. Поръсва се и брашното.

Добавят се зеленият лук, стръкове джоджен и кравето масло, нарязано на парченца. Налива се чаша топла вода. Тава се покрива с фолио и се слага във фурната за 35-45 мин. на 200 градуса.

След като това време изтече, ароматното печено агнешко се вади от фурната, отвива се фолиото и се махат стръковете зелен лук и джоджен.

В тава се добавят зеленият боб и лукът. Налива се топла вода в съда, в който предварително са били запържени, разбърква се и се излива в тавата.

Ястието се връща във фурната и се запича още няколко мин. Ако е нужно, при агнешкото със зелен боб на фурна се налива още малко топла вода, за да се образува повече вкусно сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: