Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с боб на фурна

Агнешко с боб на фурна

Агнешко с боб на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Включвайте фурната, че агнешкото с боб е готово да влезе в нея"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г
  • боб - 1 купичка
  • праз - 1 бр
  • чесън - 1 стрък пресен
  • чушки - 1 малка
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр. пресен
  • целина - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • девесил
  • за запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и запържете месото, докато промени цвета си.

Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно, а след няколко минути и боба, който предварително сте накиснали от вечерта.

Сложете сол и затворете капака. Изчакайте да се вдигне налягането и засичайте половин час.

В касерола сложете олио и запържете червения пипер.

Добавете брашното след няколко минути. Разбъркайте с тел, за да няма бучки.

Отворете капака на тенджерата и изсипете запръжката вътре. Добавете подправките и разбъркайте.

Прехвърлете боба с месо в гювеч. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.

Изключете агнешкото с боб на фурна, извадете и поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: