Начин на приготвяне
В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и запържете месото, докато промени цвета си.
Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно, а след няколко минути и боба, който предварително сте накиснали от вечерта.
Сложете сол и затворете капака. Изчакайте да се вдигне налягането и засичайте половин час.
В касерола сложете олио и запържете червения пипер.
Добавете брашното след няколко минути. Разбъркайте с тел, за да няма бучки.
Отворете капака на тенджерата и изсипете запръжката вътре. Добавете подправките и разбъркайте.
Прехвърлете боба с месо в гювеч. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.
Изключете агнешкото с боб на фурна, извадете и поръсете с пресен магданоз.