Начин на приготвяне
Разбивате яйцата и оставяте настрани.
В голяма купа пресявате брашното с бакпулвера, добавяте захарта, какаото и прясното мляко и разбърквате добре с телена четка или миксер.
Добавяте смлени орехи, орехово олио или орехов ликьор.
Сместа разделете на половина и печете на 2 пъти в тавичка с падащо дъно и хартия за печене. Печете шоколадовия блат за торта в загрята фурна на 180 °C за 20-25 Мин.
Шоколадът и маслото разтопявате на водна баня.
Сладкарската сметана разбивате на пухкав крем и прибавяте към него сместа от шоколад и масло и отново разбивате с миксера.
След като блатовете са се охладили, подреждате единия плат на дъното на форма с падащо дъно, отгоре половината от крема отгоре втория блат и останалата част от крема, като си оставате малко за декорация на шоколадовата торта.