Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Лесна шоколадова торта с орехи

Лесна шоколадова торта с орехи

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Лесна шоколадова торта с орехи
Снимка: Моника Манчева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Шоколадова торта с орехи - лесно и приятно занимание, в което може да включите и децата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 250 г
  • какао - 80 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • орехи - 50 г или орехово олио 140 мл
  • натурален шоколад - 200 г
  • масло - 100 г
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • За декорация
  • орехи - смлени
  • шоколадови пурички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата и оставяте настрани.

В голяма купа пресявате брашното с бакпулвера, добавяте захарта, какаото и прясното мляко и разбърквате добре с телена четка или миксер.

Добавяте смлени орехи, орехово олио или орехов ликьор.

Сместа разделете на половина и печете на 2 пъти в тавичка с падащо дъно и хартия за печене. Печете шоколадовия блат за торта в загрята фурна на 180 °C за 20-25 Мин.

Шоколадът и маслото разтопявате на водна баня.

Сладкарската сметана разбивате на пухкав крем и прибавяте към него сместа от шоколад и масло и отново разбивате с миксера.

След като блатовете са се охладили, подреждате единия плат на дъното на форма с падащо дъно, отгоре половината от крема отгоре втория блат и останалата част от крема, като си оставате малко за декорация на шоколадовата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: