Жиго

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Жиго1 / 2
19/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Четете внимателно рецептата - винаги е по-вкусно, когато го шпиковате със сланина, винаги"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от бут
  • чесън - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 80 г глава
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
  • домати - 500 г
  • доматена салца - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка разредено
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко месото от бута и го шпиковайте с чесънчета и всички корени за супа. По-вкусно става, ако шпиковате и с парченца сланина.

Посолете и поръсете със смлян черен пипер. Поставете месото в тавичка със сгорещена мазнина. Добавете останалите след шпиковането зеленчуци, както и нарязаните домати, разредени с доматената салца.

Сложете да се пече. Щом месото омекне, залейте с разреденото кисело мляко и доопечете. Готовото месо се оставя леко да изстине и се нарязва на тънки филии.

Сосът прецедете и разредете с виното. Варете го за около 10 минути и го поднесете към месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Е колко трябва да е месото, 50гр, 1кг, 15кг или 1,5 тона?
За да е Жиг ти трябва лук, розмарин и сухи подправки от прованс - целината, морковите и доматите нямата място там. Е, рецептата си е твоя и можеш да си пишеш каквото си искаш само не подвеждай читателите тук с грешни имена.
Хайде сега и ти, не се излагай като "Иноватор" ....
20.02.2016 01:53

Подобни от медията