Начин на приготвяне
Начукайте леко месото от бута и го шпиковайте с чесънчета и всички корени за супа. По-вкусно става, ако шпиковате и с парченца сланина.
Посолете и поръсете със смлян черен пипер. Поставете месото в тавичка със сгорещена мазнина. Добавете останалите след шпиковането зеленчуци, както и нарязаните домати, разредени с доматената салца.
Сложете да се пече. Щом месото омекне, залейте с разреденото кисело мляко и доопечете. Готовото месо се оставя леко да изстине и се нарязва на тънки филии.
Сосът прецедете и разредете с виното. Варете го за около 10 минути и го поднесете към месото.
Коментари
За да е Жиг ти трябва лук, розмарин и сухи подправки от прованс - целината, морковите и доматите нямата място там. Е, рецептата си е твоя и можеш да си пишеш каквото си искаш само не подвеждай читателите тук с грешни имена.
Хайде сега и ти, не се излагай като "Иноватор" ....