Шпикована свинска плешка

ГалинаГалина
Новак
1033
Шпикована свинска плешка1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Всеки може да пече месо, но не всеки може да направи вкусна и крехка свинска плешка. Затова ви представяме тази уникално вкусна и изпитана рецепта. Върви с кана вино!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - около 800 г
  • горчица
  • сол
  • черен пипер
  • моркови
  • чесън - скилидки
  • бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обработвате месото с подправките, оставяте го да престои в марината около един час.

След това правите с тънко ножче прорези и вкарвате чесана и моркова.

Слагате го в тава, доливате мазнина и малко вино. Покривате с фолио и печете.

Когато е почти готово, махате фолиото и го запичате. Поднася се с картофено пюре и лек сос за печено, а може и с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
ако се направи с цяла плешка и се изпече в пещ ще стане страхотно
18.04.2016 18:48
8
mariq
mariq
Много вкусно се получи :*
18.04.2016 18:36
1
Аз
Аз
ЧесЪн, пише е чесЪн, не е толкова трудно.... Ама знам ли?
11.02.2016 13:04
6
3
Емил
Емил
чесАна???
10.02.2016 13:45
3
1
1
Покажи всички подкоментари