Начин на приготвяне
Щом заври водата в тенджерката, сипваме киноата, която сме измили преди това. Захлупваме с капак и оставяме да ври, като периодично отхлупваме само за да разбъркаме с дървена бъркалка и отново захлупваме.
Варим около 10-15 минутки. Щом варивото омекне и поеме водата – е готово. Сваляме от котлона и оставяме да изстива. През това време измиваме, обелваме и нарязваме на средни парченца плодовете за плодовата салата – ябълки, круши, киви и банан.
Прибавяме ги към вече изстиналата сварена киноа и разбъркваме всичко заедно с едро натрошените орехи и мед на вкус.
Поднасяме свежата плодова салата с киноа, прясно приготвена за една здравословна вкусна закуска!
Чудно Вкусно!