Кекс Калина

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
63428404434
Кекс Калина
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 10
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкусна идея за домашен кекс, която бързо ви даваме, за да го забъркате още сега"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. е 200 мл

Яйцата и захарта се бият с миксер до стопяване на захарта.

Добавят се останалите продукти, както са в горния ред посочени.

Бакпулверът е смесен с част от брашното. Смесва се всичко с миксер.

В тефлонова форма за кекс се изсипва сместа внимателно.

В част от сместа добавям какаото и отново сипвам към основният цвят във формата за печене.

Печенето на този любим кекс в случая е на вентилатор с включен само долен на 170-180°C.

Пекох до готовност, като времето долу-горе беше за около половин час.

За пръв път пека в такава фурна с вентилатор. Тавата с мраморния кекс беше на второ ниво отдолу нагоре.

Всеки си знае как пече фурната и си преценява.

Кексът е сполучлив и вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: