Начин на приготвяне
Начупете шоколада на парчета, добавете маслото и разтопете на водна баня. Разбъркайте до пълното разтопяване и смесване, така че да се получи гладка смес.
Натрошете на по-едри парчета ореховите ядки, а яйцата разбийте заедно със захарна на пищна пяна. Брашното се пресява с бакпулвера. Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.
Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма и се заглажда отгоре. Шоколадовото брауни се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Разрязва се на квадратчета след като поизстине.
За заливката разтопете черния шоколад на водна баня, добавете сметаната и маслото, разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и залейте поизстиналото брауни. Пожелание може да поръсите със смлени орехи или други ядки.
Рецептата за брауни е изпълнена! Поднесете с топка домашен сладолед.
Ако шоколадовото брауни ти харесва, опитай и другите и предложенията ни за сладкиш Негърче или тези шоколадови сладкиши.
Коментари