Начин на приготвяне
Количеството на продуктите в рецептата измерваме с чаена чаша с вместимост 250 мл. Съставки са за 6 сладки банички.
В дълбока купа разбъркваме съставките за плънка, като с телена сладкарска бъркалка първо разбъркваме 1 яйце, а след това към него добавяме кисело мляко, сода, ванилия на прах и кафява кристална захар.
Разбъркваме равномерно заедно с ориз, предварително сварен на оризоварка.
Разстиламе фините кори за баница и взимаме първата. Намазваме я с помощта на силиконова четчица с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло). Сгъваме я на три, така че да се получи къса и широка лента.
По цялата лента, освен без по краищата, разстиламе около 3 с.л. от млечно-оризовата плънка и както е показано на снимките, загъваме баничка в триъгълна форма, като започваме от долния ляв ъгъл, който вдигаме и прилепяме към горния край на лентата.
След това завиваме получилия се триъгълник надясно и така няколко пъти, докато не дойде ред на крайчето на лентата, което сгъваме навътре и то остава от долната страна на баничката.
Повтаряме същото с другите кори и плънка и редим компактно триъгълните банички на леко разстояние в голяма плоска правоъгълна тава с хартия за печене.
Със силиконова четчица ги намазваме с разбъркан жълтък и печем на 200 градуса за около 15 минутки. На около 10-та минута от печенето, може да превключим фурната само на долен реотан.
Поднасяме по желание още топли сладките оризови банички с ванилия за една незабравима и засищаща закуска, любима на всички!
Чудно Вкусно!