Начин на приготвяне
Ако искате банички без глутен, това е вашата рецепта.
В съд с хладка вода накиснете всяка оризова кора за 2-3 минути да омекне и отцедете добре.
Първо пригответе плънката. В купа с разбити яйца добавете кисело мляко с разбита щипка сода за хляб.
Добавете натрошено сирене и олио.
Смесете всички продукти за плънката и сложете една омекнала оризова кора върху дъска за хляб.
В долния край разпределете чаена лъжичка плънка, може и малко повече, ако искате. Навива се на рулце, а после на охлюв.
Наредете малките банички в подмазана тава с олио.
Върху всяка баничка отгоре сложете с чаена лъжичка от плънката.
Печете в загрята фурна 180°C до златисто около 25 минути и готово.
Хапваме банички с оризови кори с айрянче или чаша кисело мляко.
Добър апетит!