Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пържени оризови сладки

Пържени оризови сладки

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пържени оризови сладки
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Сладки за приятели - почерпете се и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • мармалад - 1 ч.ч.
  • За панировката
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • пудра захар - 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява с малко вода и след извирането й се прибавя млякото да се свари до готовност.

Добавя се захарта и мармалада /моят беше от тиква/. Разбърква се добре и се оформят малки топчета, които се овалват в брашно, разбитите яйца и галетата.

Пържат се в загрято олио и се вадят върху домакинска хартия.

Поръсват се с пудра захар, към която е сложена ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: