Начин на приготвяне
Обелете и пасирайте бананите заедно с прясното мляко. Към получената кашичка сипете брашната, олиото и солта и разбийте хубаво с телена бъркалка.
Ако сместа е гъста, сипете още малко мляко или ако е рядка - още брашно (зависи от големината на бананите).
Загрейте на умерен огън тиган с незалепващо дъно, намазнете го и сипете от сместа оформяйки кръгла палачинка. Веднага отгоре посипете с малко боровинки и печете докато се зачерви отдолу, след това внимателно обърнете и от другата страна за кратко.
Тъй като в палачинките няма яйце за спойка, те са крехки и копринени, затова тук трикът е да се пекат по-бавно. При много силен огън има риск да останат много меки отвътре и да се скъсат при обръщане.
Готовите бананови палачинки с боровинки изваждайте в чиния и покривайте с фолио или друга чиния, за да се запазят топли и мекички. По желание може и да ги намазвате с масълце.
Поднесете с боровинково сладко, мед или карамелен сироп.
Разкошни американски палачинки за една пълноценна и вкусна закуска или десерт.
Да ви е сладко!