Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш със зелен фасул

Миш-маш със зелен фасул

КристинаКристина
Новак
1110826
Миш-маш със зелен фасул4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Какво ще кажете да добавите към любимия миш-маш и малко зелен фасул? Става наистина много вкусно, гарантираме ви"

Необходими Продукти

  • печени чушки - червени
  • зелен фасул - замразен в пакет
  • царевица - от консерва по желание
  • яйца - спрямо порциите
  • олио
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пропорциите варират според порциите, които искате да сервирате.

Може да използвате чушки от буркан или сами да изпечете такива- 6 бр.

Обелете ги и ги изчистете от семената. Нарежете на ленти.

Бланширайте половин пакет за 5 мин в подсолена и леко вряща вода.

В тиган сипете 2 лъжици олио и прибавете чушките и зеления фасул да се запържват.

По желание може да добавите и царевица от консерва.

Подправете със сол и черен пипер миш-маша.

Бъркайте от време на време, за да не загорят.

След 10-15 минути добавете яйцето, разбъркайте хубаво и свалете от котлона миш-маша със зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: