Начин на приготвяне
Пухкав сладкиш, на който никой не може да устои! Ето как да си го приготвите:
В купа смесете яйцата и захарта, разбъркайте добре. В киселото мляко прибавете содата, разбъркайте и оставете да шупне. Шупналото мляко прибавете към яйчената смес.
Добавете щипка сол и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте. Накрая прибавете разтопеното (но не горещо) масло, настърганата кора на половин лимон и стафидите, разбъркайте до еднородна смес.
Намажете кръгла форма за кекс с малко масло и разпределете сместа равномерно в нея. Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кекса с кисело мляко до готовност за около 30-35 минути.
Извадете готовия и поохладен сполучлив кекс от формата и поръсете с пудра захар. Нарежете го на парчета и сервирайте в десертни чинийки с кафе или чай.
По желание поднесете любим конфитюр с ароматния сполучлив кекс с кисело мляко и стафиди.
За по-вкусен кекс можете да добавите и малко шоколадови капки към кексовата смес.