Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак и тиквички на фурна

Спанак и тиквички на фурна

Спанак и тиквички на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
17/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не пропускайте възможност да приемате възможно повече витамини от сезонните зеленини"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • левурда - 4 стръка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • лук - 1 връзка пресен
  • копър - 1 връзка
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • протеин - 3 с.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от дръжките и се измива. Тиквичките се измиват и се рендосват на едро ренде.

Лукът и чесънът се наситняват. Копърът и левурдата също. Всичко се изсипва в дълбока тенджера и се задушава. Овкусява се с подправките.

След като сместа е добре задушена, се изсипва в гевгир, за да се отцеди от излишната течност.

Добавят се протеина, брашното, прясното мляко, сиренето и яйцата. Всичко се разбърква, след което се пасира.

Сместа се изсипва в йенска тава.

Спанакът и тиквичките на фурна се пекат на 180 градуса до суха клечка.

Спанакът и тиквичките на фурна се сервират с кисело мляко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: