Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с пиле и рукола

Фусили с пиле и рукола

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Фусили с пиле и рукола
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Руколата не е само полезна, но и много вкусна. Ще се уверите, когато опитате тази рецепта."

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г
  • месо - 200 г пилешко
  • рукола
  • чесън - 4 скилидки
  • готварска сметана - 250 г
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипваме вода, добавяме сол и когато водата заври, добавяме фусилите и варим 7-8 минути.

Слагаме маслото да се стопи в подходящ съд, добавяме руколата и чесъна. Задушаваме за около 5 минути и след това добавяме пилето.

Намаляваме огъня, добавяме сол и пипер и оставяме да се задуши за 10-15 минути, докато месото не стане готово.

Пастата се прецежда от водата и се прибавя в тенджерата с месото.

Всичко се обърква и се добавя сметаната.

Фусилите с пиле и рукола се хапват още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: