Начин на приготвяне
Рецептата за спагети с бял сос и гъби започвате с приготвянето на зеленчуците за задушаване. Зеленият лук измийте и нарежете на ситно. Направете същото и с чесъна.
Гъбите измийте и нарежете на филийки или на малки кубчета. Сложете маслото в тенджера да се разтопи и към него прибавете лука, чесъна и чушката. Оставете да се задушават на тих огън. След 7-8 минути добавете и гъбите и посолете.
Сложете спагетите да се сварят.
След няколко минути задушаване на гъбите, добавете нарязаната на ситно наденица. Изсипете малко брашно върху зеленчуците, разбъркайте и долейте прясното мляко. Бъркайте на бавен огън, прибавете кашкавала и сложете черен пипер на вкус.
Спагетите оцедете и сложете в соса, разбъркайте и сервирайте в чинии пастата с гъби.