Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с бял сос и печурки

Спагети с бял сос и печурки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Спагети с бял сос и печурки
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Спагети с бял сос с гъби, на които няма да можете да се наситите - и днес ще пропуснем диетата"

Необходими Продукти

  • спагети - 250 гр.
  • печурки - 200 гр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • левурда - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • наденица - 50 гр. пушена
  • чушка - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 450 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 гр.
  • масло - 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за спагети с бял сос и гъби започвате с приготвянето на зеленчуците за задушаване. Зеленият лук измийте и нарежете на ситно. Направете същото и с чесъна.

Гъбите измийте и нарежете на филийки или на малки кубчета. Сложете маслото в тенджера да се разтопи и към него прибавете лука, чесъна и чушката. Оставете да се задушават на тих огън. След 7-8 минути добавете и гъбите и посолете.

Сложете спагетите да се сварят.

След няколко минути задушаване на гъбите, добавете нарязаната на ситно наденица. Изсипете малко брашно върху зеленчуците, разбъркайте и долейте прясното мляко. Бъркайте на бавен огън, прибавете кашкавала и сложете черен пипер на вкус.

Спагетите оцедете и сложете в соса, разбъркайте и сервирайте в чинии пастата с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: