Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сладка баница-баклава с череши и сусамова халва

Сладка баница-баклава с череши и сусамова халва

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Сладка баница-баклава с череши и сусамова халва
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Знаем, че ще ви е трудно да оставите тази сладка баница-баклава да престои няколко часа, но така ще ви е още по-вкусна след това"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • масло - 100 грама
  • за сместа между корите
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • череши - 800 г
  • сусамова халва - 200 г
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 400 г
  • лимонтозу - на върха на ножа
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черешите и отстранете костилките им.

В дълбока купа разбийте яйцата и захарта. Прибавете олиото и разбийте много добре.

В намазнена тава започнете да редите кора за баница, смес, отново кора и т. н. Като преполовите корите, сложете черешите.

Сложете халвата в микровълновата да се размекне и разпределете върху тях.

Продължете до изчерпване на останалите кори. Нарежете сладката баница на квадрати, разпределете кравето масло отгоре и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Сиропа пригответе по стандартния начин и залейте вече изпечената и изстинала баклава.

Добре е сладката баница-баклава с череши и сусамова халва да престои няколко часа на хладно и тогава да бъде сервирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: