Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на фурна с девесил и лимон

Ципура на фурна с девесил и лимон

Ципура на фурна с девесил и лимон
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Златно правило е рибка да се хапва всяка седмица, а ние ви препоръчваме да я приготвяте по този начин"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. (около 400 г всяка)
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • девесил - пресен
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурите и ги измийте добре. След това подсушете.

Поръсете със сол и бял пипер отвън и в коремната кухина. Намажете ги обилно със зехтин.

Нарежете лимоните на шайби.

Нарежете също няколко листа пресен девесил. Сложете от тях в коремчето на рибата.

Покрийте тава с хартия за печене и поставете вътре рибите.

Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Бърза, лесна и много вкусна ципура на фурна с девесил и лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: