Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Оризови хрупки за деца

Оризови хрупки за деца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Оризови хрупки за деца
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
28 мин.
Порции
10
"Интересно е дали тези вкусни оризови хрупки изобщо ще стигнат до децата, защото със сигурност и на вас ще се харесат много"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 г
  • царевично брашно - 85 г
  • оризово брашно - 135 г
  • бакпулвер - 1 щедра щипка
  • мая - 15 г
  • белтъци - 1 бр.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • олио - 20 мл. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете оризовото брашно с царевичното, солта и бакпулвера.

Изсипете на плота и направете кладенче в средата.

Сипете в него разтворената мая, захарта и леко затопленото мляко.

Добавете оцета, олиото и яйчения белтък и замесете гладко тесто - оставете го настрана за около 40 минути да отпочине.

Разточете готовото тесто на много тънка кора с помощта на дървена точилка, сложете го в тава и и го поръсете с царевично нишесте.

Нарежете го на малки крекери с форма по избор - сложете ги да се печат в предварително загрята на 160 °C фурна.

Оставете оризовите хрупки за деца да изстинат и ги поднесе на масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: