Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови хапки

Оризови хапки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Оризови хапки
Снимка: Juliya
1 / 3
17/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Оризови хапки, които се приготвят лесно и изчезват за минута-две"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • вода - 500 мл
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 1 с.л.
  • пармезан - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сушени домати - около 10 бр. от буркан
  • зехтин - 2 с.л.
  • галета - около 1, 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сварете с универсалната подправка.

Добавете маслото и черния пипер, разбъркайте и оставете да изстине.

Отцедете сушените домати и ги нарежете.

Нарежете кашкавала на парченца.

Към изстиналия ориз добавете настъргания пармезан и 1 белтък и разбъркайте.

В купичка разбъркайте яйцето и жълтъка.

Вземете около 1 с.л. от оризовата смес, разстелете я, в средата поставете кашкавала и доматите и оформете топки.

Потопете ги в разбитите яйца, оваляйте в галета и приберете в хладилника за около 1 час.

Подредете оризовите топки в тава, покрита с хартия за печене, поръсете ги със зехтина и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 15-20 минути.

Оризовите хапки са много вкусни.

Сервирайте оризовите хапки топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: