Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Орзо със скариди и пармезан

Паста Орзо със скариди и пармезан

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Паста Орзо със скариди и пармезан
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пастата Орзо със скариди и пармезан е любимият ни специалитет днес"

Необходими Продукти

  • скариди - 15 бр.
  • паста - 200 г Орзо
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • маслини - 10 бр. зелени
  • бяло вино - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • зелени подправки
  • захар - 1 ч.л.
  • пармезан - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите обелваме, слагаме ги във вряща вода за 5-7 минути.

Чесъна настъргваме на ситно, поставяме в голям тиган и добавяме скаридите, готвим за няколко минути.

Изваждаме от тигана скаридите, добавяме малко масло и добавяме нарязани на ситно лук, добавяме пастата, готвим за 2-3 минути.

Добавяме виното и готвим пастата със скариди до изпаряване. Добавяме водата и готвим, като бъркаме постоянно, добавяме подправките.

Преди да отнемем ястието от котлона, добавяме нарязаните маслини и скаридите, разбъркваме.

Поднасяме пастата Орзо със скариди и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: