Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Пухкави катми с грис

Пухкави катми с грис

StefanStefan
Готвач
10041474
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пухкави катми с грис
Снимка: Stefan
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сладко, мармалад, петмез, шоколад, мед - изберете сами с какво да ги ядете тези пухкави катми с грис"

Необходими Продукти

  • грис - 300 г
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 600 мл топла
  • ванилова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете гриса и захарта, солта, бакпулвера, ваниловата захар и поръсете с вода.

Разбъркайте всичко добре с миксер или бъркалка.

Сипвайте части в намазнен тиган и изпечете катмите.

Температурата на котлона не трябва да е прекалено силна.

Печете пухкавите катми с грис само от едната страна, докато не виждате бели петна по нея, после обърнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: