Начин на приготвяне
В купа се смесва изварата, киселото мляко и зехтина.
Добавя се сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаните пресни копър, магданоз и скилидки чесън.
Плънката се разбърква хубаво и се оставя в хладилник, за да се овкуси и охлади.
Краставицата се обелва и нарязва на няколко парчета, които се издълбават с помощта на лъжичка.
Изрязват се капачетата на доматите и също се издълбава сърцевината им.
Така издълбаните зеленчуци се пълнят с помощта на лъжичка или пош с приготвената млечна разядка.
Пълнените домати се подреждат красиви с пълнените краставици и се поднасят гарнирани с маслини и клончета магданоз и копър.
Добър апетит с любимата добруджанска разядка!