Маринован паламуд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Маринован паламуд1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Първо мариновате паламуда, след това се запасявате с рибарски истории!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 500 г почистен
  • лук кромид - 150 г
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета и подправките се възварява марината, която се вари 5 минути.

Рибата се подрежда в буркана заедно с нарязания лук.

Залива се с охладената вече марината. Маринованата риба е много вкусна.

Маринованият паламуд е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
След колко дни е готов за консумиране?
06.11.2022 17:21
3
Ivan Todorov
Ivan Todorov
Ето и как аз приготвям маринован паламуд:
23.10.2016 13:26
45
7