Двуцветно джелато

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Двуцветно джелато3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Колкото и да ни сложат от този домашен сладолед, толкова ще си хапнем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1400 мл 3.6 %
  • захар - 7 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се захарта. Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя прясното мляко при продължително бъркане.

Сместа се оставя за 10 мин, за да се разтопи захарта.

Сместа се слага на огъня, като се вари до кипване на млякото.

Докато млякото се вари, се разбърква продължително.

След като кипне, сместа се сваля от огъня върху дървена дъска и се прибавя ванилията.

Разбърква се много добре до разтваряне на ванилията.

Сместа се оставя да се охлади за 10 мин.

Домашното джелато се разпределя в два високи съда.

В единият съд се прибавя какаото и се разбърква много добре до разтваряне на какаото.

Съдовете се оставят за 60 мин върху дървени дъска, за да се охлади млечният сладолед, след което се захлупват с капак.

Слагат се във фризер за 5 часа, като се разбъркват периодично.

Поднася се леко отпуснато двуцветно джелато.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: