Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Домашен сладолед с кондензирано мляко

Домашен сладолед с кондензирано мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Домашен сладолед с кондензирано мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
22/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"С молитва за вечно лято и лесна рецепта за домашен сладолед ви пожелаваме много усмивки"

Необходими Продукти

  • сметана - 900 мл - 1 л. течна, сладкарска, неподсладена, 35% масленост
  • кондензирано мляко - 370 г
  • плодове - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната до кремообразност без да прекалявате, за да не се пресече. Използвайте 900 мл, ако искате по-сладък сладолед, или 1 литър за не чак толкова натрапчива сладост.

Към разбитата сметана добавете на части кондензираното мляко и разбърквайте с плавни движения, за да се задържи сместа възможно по-пухкава.

Когато постигнете хомогенност прехвърлете в съд, подходящ за замразяване. Не е нужна машина за сладолед, нито разбъркване, тъй като и без това си става кремообразен сладоледът.

Покрийте плътно със стреч фолио, хубаво да прилепва, за да не се образуват кристали.

Прибетете във фризер за минимум 6 часа.

Преди сервиране извадете сладоледа, за да се отпусне леко и да ви е по-лесно да загребвате топки или с лъжица. Аз понякога го правя и в индивидуални купички, както на снимката.

Гарнирайте домашния сладолед с кондензирано мляко с плодове по избор и поднесете за радост на малки и големи лакомници.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: