Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сьомга Терияки на тиган

Сьомга Терияки на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга Терияки на тиган
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
4
"Създайте специален повод, поканете гости и им сервирайте сьомга терияки"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 филета по 300 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • оризово вино - 1 с.л.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - малко коренче
  • черен пипер - прясно смлян
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязаните на ситно чесън и джинджифил в малка купичка и ги смесете с кленовия сироп, соевия сос, зехтина и оризовото вино.

Намажете хубаво филетата от сьомга с подправките и ги залейте с маринатата.

Завийте ги с прозрачно фолио и ги оставете в хладилника за около 2 часа.

Пържете сьомгата на средна температура с кожата надолу в тиган със зехтин за около 2-3 минути от всяка страна. Залейте я с останалия терияки сос.

Поднесете пържената риба с гарнитура по избор.

Сьомгата Терияки на тиган е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: