Начин на приготвяне
Стековете от сьомга (4 стека) се мариноват в малко лимонов сок (4 с.л.), зехтин (4 с.л.) и розмарин (4 стръка) за 15 минути.
Изпичат се на тиган за 7-8 минути от всяка страна. Когато котлетите са готови, ги премествате в чиния, слагате на топло.
В същия тиган пускате бучка масло и добавяте гъбите, нарязани на филийки, да се задушават в сгорещеното масло (2 с.л.) под капак, докато омекнат
Посоляват се, подправят се с черен пипер. Поръсват се с брашно (1 с.л.) и се разбъркват.
Налива се виното (1 ч.ч.), оставете на котлона 5 мин или докато сосът се сгъсти.
Сьомгата на тиган се поднася се топла със студено бяло вино!
Декорирах моята сьомга с гъби на тиган със сезонните вкусни боровинки и рукола.
Добър апетит!