Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини от бутчета

Пилешки руладини от бутчета

Пилешки руладини от бутчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нямаме търпение да идва време за вечерята, защото знаем, че на масата ще ни чакат тези пилешки руладини"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • бекон - 8 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 250 г замразен
  • бяло вино - 150 мл
  • сирене - 100 г горгонзола
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешкото месо, за да се оформят пилешки пържоли.

Поръсете ги със сол и черен пипер.

Нарежете пресния лук и го задушете с малко мазнина. След това към него добавете спанака, поръсете със сол и го оставете добре да се задуши.

Разстелете бекона върху дървена дъска и отгоре сложете пилешката пържола.

Разпределете отгоре задушената смес и сложете няколко парченца от сиренето.

Навийте бекона заедно с месото на стегнато руло и го забодете с клечки за зъби, за да не се разпадне.

Запържете пилешките руладини от двете страни в сгорещена мазнина.

Наредете ги в тавичка и налейте бяло вино в нея.

Сложете ги да се печат на 200 °C до готовност.

Поднесете с гарнитура по желание тези пилешки руладини от бутчета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: