Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
215665342k
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 10с Видео
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5207
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това фрикасе е точно като от едно време, в къщи много се харесва. Аз слагам месо от пилешки бутчета, да не е толкова сухо.
25.04.2023 10:25
8
Анонимен
Анонимен
децата много обичат това пиле фрикасе и го правя редовно. Благодаря за хубавата рецепта
28.03.2023 07:20
1
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
05.02.2023 19:30
2
2
Анонимен
Анонимен
Слагам и нарязани гъби от буркан
300 - 400 грама.
⭐⭐⭐⭐⭐
17.12.2022 19:45
4
2
1
Покажи всички подкоментари
tissi
tissi
Благодаря много за рецептата! Получи се страхотно, приятелят ми също остана очарован след като е спрял да яде пиле фрикасе от дете, жертва се да се пробва и му хареса и на него. Добавям си я в Любими, за да ми е под ръка! Благодаря за времето вложено в споделянето на рецептата :)
20.11.2021 15:31
6
1
Miss Tasty
Miss Tasty
храната от детството ни
27.02.2020 22:15
Снежи
Снежи
Страхотно се получи..Много вкусно!Поздравления :-)
30.09.2019 18:05
4
1
Потребител#234774
Потребител#234774
много вкусно
16.07.2019 22:38
MarYot86
MarYot86
Прекрасна рецепта, стана ми любима. Някой път добавям и различни сирена и също става много вкусно
14.07.2019 10:51
1
Марияна борисова
Марияна борисова
И аз така го приготвям, само че киселото мляко при мен е по малко
26.02.2019 21:42
8
1
Antoaneta Andreeva-Metodi
Antoaneta Andreeva-Metodi
Супер лесно за приготвяне и много вкусно!
21.02.2019 11:55
3
1
Десислава Денкова
Десислава Денкова
Страхотно е!
25.11.2018 21:18
3
3
Viktoriq Zaharieva
Viktoriq Zaharieva
Толкова лесно и същевременно много вкусно.
10.09.2018 14:42
3
Buftichka
Buftichka
Това ми е любимото, но малко по- различно го правя.
24.07.2018 22:13
5
2
Петя Тоскова
Петя Тоскова
Ще пробвам
25.02.2018 19:34
3
Mariana Kovacheva
Mariana Kovacheva
Като се запържи брашното и се слага от бульона, на помощ идва пасатора. Става.....супер гладко. Слагам 1-2бр. дафинов лист и накрая в 1/2 кофичка кисело мляко, 1-2 жълтъка И СОКА ОТ 1/2 или 1 лимон / зависи от количеството фрикасе/. Ще си оближете пръстите!
25.02.2018 17:55
43
5
Григорий Василев
Григорий Василев
Не разбрах кво стана с пилешкото месо след като го разкъсахме на парчета. На мен ми се получи само брашнен сос с аромат на пиле, ама без месо :D
20.11.2017 14:41
42
8
Ceylan Osmanova
Ceylan Osmanova
Всеки път ми се получава с тази рецепта!
07.11.2017 20:21
8
5
Нели Петрова
Нели Петрова
До сега никога не ми се е получавало. С тази рецепта мисля, че ще стане. :)
19.06.2017 15:02
15
2
Ceylan Osmanova
Ceylan Osmanova
Лесно бързо и вкусно !
27.05.2017 15:53
8