Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с канела и ванилия

Щрудел с канела и ванилия

Щрудел с канела и ванилия
Снимка: Кристиан Александров
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако ни кажете, че не обичате щрудел, значи ни лъжете"

Необходими Продукти

  • кори - 1/2 пакет фини
  • ябълки - 8 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките и ги настъргваме без да ги белим. В подходяща купа смесваме 8 с.л. захар, канелата и ваниловата захар.

Поставяме една кора на плота и я намазваме с олио. Отгоре поставяме втора, намазваме я с олио, поставяме трета и също мажем с олио.

Отгоре равномерно поръсваме 2 с.л от захарта и разпределяме 2-3 с.л. настъргани ябълки. Навиваме на руло, след това на охлювче и поставяме в тава, покрита с лист хартия за печене.

По същия начин приготвяме и останалите кори за ябълковия щрудел и подреждаме около първата.

Отгоре намазваме с олио и поръсваме с 1 с.л. захар.

Печем нашия щрудел с канела и ванилия в загрята на 150 градуса фурна за около 10 минути, след това увеличаваме на 200 градуса и печем вкусната баница още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: