Начин на приготвяне
В блендер смиламе бисквитите.
Нарязваме на тънки резенчета ягодите.
В купа разбиваме сладкарската сметана до сгъстяване.
В тенджера сипваме прясното мляко и захар. Загряваме и добавяме брашното и царевичното нишесте, които предварително са били разтворени в 200 мл прясно мляко.
Добавяме жълтъка и варим млечния крем на бавен огън до сгъстяване, като бъркаме непрекъснато.
Махаме от котлона, добавяме ванилията и маслото, разбъркваме хубаво и оставяме кремът да се охлади леко. Прибавяме разбитата сметана и смесваме внимателно с шпатула.
В купички или чаши на дъното слагаме от смлените бисквити. Нареждаме парченца ягоди по стените на чашите, след което пълним с крем.
Заглаждаме и отгоре поръсваме със смлени бисквити. Декорираме с ягоди и листенца мента.
Оставяме млечния крем ванилия да се охлади и поднасяме.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Таня Кирязова
Коментари