Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Ница

Салата Ница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Салата Ница1 / 2
27/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Не се стискайте, вадете най-доброто вино, защото тази салата го заслужава"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 150 гр.
  • картофи - пресни 150 гр.
  • риба - аншоа 60 гр.
  • маслини - черни 60 гр.
  • домати - коктейлни 12 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • риба - тон в масло консерва 425 гр.
  • зехтин - 60 мл.
  • лимонов сок - 1 1/2 с.л.
  • оцет - бял 1 ч.л. винен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се нарязва на парчета с дължина 4 см и се сварява на пара или в микровълна фурна заедно с картофите.

Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на половинки или филийки.

Картофите се нарязват на парчета и се смесват с останалите продукти.

За заливката: всички продукти се смесват и се разбъркват добре.

Непосредствено преди сервиране салатата се залива със заливката и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка: