Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз.
Бобът се сварява, отцежда и овкусява със зелен лук, магданоз, сол и олио.
Чушките се изпичат и обелват.
Краставицата се измива, обелва и срязва по средата на две еднакви половини.
Доматът се измива и също се срязва на две половини. Всяка се реже на сектори.
В средно големи 2 салатени чинии слагаме по едно листенце зелена салата.
Върху нея разпределяме една до друга картофената и бобената салата.
Чушката завиваме на розичка.
Половинките краставица се нарязват на дълги гредички и се подреждат горе-долу на средата на чинията.
Слагаме топка катък. Ако не разполагате, смесете цедено мляко и натрошено сирене.
Нареждат се резенчетата домат.
Ако желаете, може да добавите и нарязан на полумесеци червен лук.
Гарнираме салатите с маслинка и стръкче магданоз.
Коментари