Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Различна баница със шунка и сирене

Различна баница със шунка и сирене

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Новак
660
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Различна баница със шунка и сирене
Снимка: Ljiljana Stankovic
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Никой не може да устои на тази баница, убедете се в думите ни!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сирене - 500 г натрошено
  • шунка - 250 г
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, киселото мляко, олиото, бакпулвера и малко сол.

Отделете пет кори и намажете 1/4 от всяка кора със сместа и ги редете една върху друга. Петата кора не мажете.

Дългия край на петата кора покрийте на 1/3 с натрошено сирене, отгоре поръсете нарязана шунка и навийте на руло.

Направете още 2 рула по същия начин.

Нарежете рулата на малки парчета и ги наредете в тава, наложена с хартия за печене на дъното.

Намажете отгоре с останалата смес с яйца и кисело мляко и поръсете баницата с шунка със сусам.

Преди да ги сложите да се пекат, може да ги замразите за малко, за да се изпекат по-добре отделните банички.

Печете различна баница със шунка и сирене в загрята фурна на 200 °C, докато не хванат златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: