Начин на приготвяне
Разбивате яйцата с тел. Посолявате, ако сиренето, което ще използвате не е достатъчно солено. Прибавяте млякото, в което сте угасили содата. Разбърквате. Добавяте и натрошеното сирене заедно с настъргания кашкавал и ситно нарязаната шунка.
Вземате четири кори. Първата намазвате с мазнина и върху нея поставяте втората кора. И нея намазвате с мазнина и ръсите от плънката. Върху втората кора поставяте третата, отново намазнявате и поставяте четвъртата. Върху нея отново ръсите олио и поставяте от плънката.
Четирите кори завивате на руло и поставяте в намазнена тава. По същия начин процедирате и с останалите кори - редите ги по четири, върху втората и четвъртата поставяте плънка и сгъвате на руло.
Печете на 200 градуса до готовност. Изпечената баница наръсвате с капки вода и задушавате с кърпа.