Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата със сельодка и цвекло

Салата със сельодка и цвекло

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Салата със сельодка и цвекло
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всеки празник трябва да бъде отбелязан с тази салатка"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • сельодка - 100 г маринована риба
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • чевено цвекло - 1 глава
  • майонеза - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и нарязват на дребно.

Червеното цвекло също се сварява и се нарязва на дребно кубченца.

Киселите краставички се нарязват.

На дъното на ринг се нарежда пласт от картофите. Следват парченца риба, кисели краставички и пласт червено цвекло. Намазва се слой майонеза и нареждането на салата с риба се повтаря отново. Завършва се с майонеза.

Салатата може да се нареди в голяма стъклена купа или в индивинуални стъклени чаши.

Преди поднасяне е хубаво салатата със сельодка и цвекло да престои 2-3 часа, за да се обединят вкусовете.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: