Начин на приготвяне
Сложете в една купичка гореща вода. Водата ще е необходима за топене на медените бисквити.
В купа изсипете цеденото кисело мляко и добавете кленовия сироп. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Настържете ябълките с корите (ако са домашни) на едро ренде.
Нарежете локума на парченца - четвъртинки.
Потопете бисквити в топла вода. Подредете ги в чиния, която има ринг за торта. Аз използвах ринг с диаметър 18 сантиметра. Сложих и ацетатно фолио около ринга.
Върху бисквитите поставете крем, а върху крема - настъргани ябълки и парченца локум.
Повторете процедурата няколко пъти докато продуктите свършат. Отгоре начупете медени бисквити на ситно.
Сложете бисквитената торта в хладилник за няколко часа.
След това отстранете ринга и ацетатното фолио.
Бисквитената торта с ябълки и локум е готова.