Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с ябълки и локум

Бисквитена торта с ябълки и локум

Бисквитена торта с ябълки и локум
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Само с гледане няма да се появи тази тортичка на масата, така че бързо се захващайте с нея"

Необходими Продукти

  • медени бисквити - 200 грама
  • цедено кисело мляко - 500 грама
  • ябълки - около 3 големи ябълки (400 грама)
  • локум - 5 - 6 парченца
  • кленов сироп - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в една купичка гореща вода. Водата ще е необходима за топене на медените бисквити.

В купа изсипете цеденото кисело мляко и добавете кленовия сироп. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Настържете ябълките с корите (ако са домашни) на едро ренде.

Нарежете локума на парченца - четвъртинки.

Потопете бисквити в топла вода. Подредете ги в чиния, която има ринг за торта. Аз използвах ринг с диаметър 18 сантиметра. Сложих и ацетатно фолио около ринга.

Върху бисквитите поставете крем, а върху крема - настъргани ябълки и парченца локум.

Повторете процедурата няколко пъти докато продуктите свършат. Отгоре начупете медени бисквити на ситно.

Сложете бисквитената торта в хладилник за няколко часа.

След това отстранете ринга и ацетатното фолио.

Бисквитената торта с ябълки и локум е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: