Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с грах и авокадо

Разядка с грах и авокадо

Разядка с грах и авокадо
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Поднесете свежата разядка с домашно изпечени пълнозърнести соленки, крекери, гризини, солети или сухари"

Необходими Продукти

  • грах - 1 к.ч., от буркан
  • авокадо - 1/2 бр. голямо, узряло
  • магданоз - 1/3 връзка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • марината - 3 с.л. от граха
  • черен пипер - 1 щипка, млян
  • хималайска сол - 3 щипки на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително бърза и много лесна за приготвяне зелена здравословна разядка с грах и авокадо.

В каната на пасатора сипваме съставките една след друга: 1 к.ч. грах от буркан или консерва (отцеден), нарязано половин голямо авокадо (узряло), нарязан 1/3 връзка свеж магданоз (без дръжките), 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, 2 с.л. зехтин, 3 с.л от маринатата на граха (или вода),   1 щипка млян черен пипер и около 3 щипки фина хималайска сол -  на вкус.

Пасираме всичко с мощен пасатор до получаване на кремообразна хомогенна консистенция на свежата разядка.

Поднасяме свежата разядка с грах и авокадо с домашно изпечени пълнозърнести соленки, крекери, гризини, солети или сухари.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: