Начин на приготвяне
Започваме първо с главата чесън - отстраняваме най-външните люспи, слагаме я върху парче алуминиево фолио, поръсваме със сол и зехтин, запечатваме фолиото и я слагаме във фурната да се запече.
След като поизстине, разпечатваме фолиото и с леки движения изстискваме чесънчетата от люспите и прехвърляме заедно с отделилия се чеснов зехтин в купа, подходяща за работа с пасатор.
Обелваме авокадото, като още при купуването гледаме да е добре узряло - трябва да е с тъмно зелена кора и малки черни точици по нея. Обеленото авокадо нарязваме на парчета и прибавяме в купата при чесъна.
Обелваме половин краставица и нарязана я прибавяме и нея към купата. Накъсваме няколко стръка копър в купата, подправяме със сол и бял пипер на вкус и пасираме всичко с пасатор.
Замразените кралски скариди запържваме в тиган според указанието на производителя (аз използвах опашки от кралски скариди, овкусени с масло и чесън, но ако не намерите такива, може да ги запържите в масло с една скилидка чесън в него).
Намазваме филийките чабата с получената разядка, слагаме по средата на всяка филийка по една-две скариди, клонче копър, нареждаме в подходяща чиния и сервираме с резени лимони. И да не забравите предварително да охладите питиетата!
Разядката с авокадо и скариди е готова.