Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с авокадо и скариди

Разядка с авокадо и скариди

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Разядка с авокадо и скариди
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Забравете за салатите, сега гостите се посрещат с вкусни разядки"

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр. по - едро или 2 бр. по - дребни
  • чесън - 1 голяма глава
  • копър - 1/2 връзка
  • краставица - 1/2 по - едра
  • кралски скариди - 250 г (1/2 опаковка мариновани, замразени)
  • зехтин
  • сол
  • бял пипер
  • чабата - около 20 филийки хляб
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме първо с главата чесън - отстраняваме най-външните люспи, слагаме я върху парче алуминиево фолио, поръсваме със сол и зехтин, запечатваме фолиото и я слагаме във фурната да се запече.

След като поизстине, разпечатваме фолиото и с леки движения изстискваме чесънчетата от люспите и прехвърляме заедно с отделилия се чеснов зехтин в купа, подходяща за работа с пасатор.

Обелваме авокадото, като още при купуването гледаме да е добре узряло - трябва да е с тъмно зелена кора и малки черни точици по нея. Обеленото авокадо нарязваме на парчета и прибавяме в купата при чесъна.

Обелваме половин краставица и нарязана я прибавяме и нея към купата. Накъсваме няколко стръка копър в купата, подправяме със сол и бял пипер на вкус и пасираме всичко с пасатор.

Замразените кралски скариди запържваме в тиган според указанието на производителя (аз използвах опашки от кралски скариди, овкусени с масло и чесън, но ако не намерите такива, може да ги запържите в масло с една скилидка чесън в него).

Намазваме филийките чабата с получената разядка, слагаме по средата на всяка филийка по една-две скариди, клонче копър, нареждаме в подходяща чиния и сервираме с резени лимони. И да не забравите предварително да охладите питиетата!

Разядката с авокадо и скариди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: