Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Солени топчета от козе сирене

Солени топчета от козе сирене

Райна АговаРайна Агова
Новак
22821374
Солени топчета от козе сирене2 / 2
28/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
14
"Солените топчета от козе сирене са чудно мезенце за любими вина!"

Необходими Продукти

  • сирене - 2 резена, френско, козе
  • крема сирене - 2 с.л.
  • орехи - 1 шепа, печени
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • за овалване
  • боровинки - 1 пакет, сушени
  • магданоз - 1 връзка
  • орехи - 100 г
  • мед - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранява се кората отстрани и на дъното на козето сирене. Слага се в купата и се добавят 2 с.л. крема сирене. Стиска се скилидка чесън и се добавят черен пипер и счукани, печени орехи.

Разбърква се всичко. На голяма дъска се нарязва на ситно магданоз. Слагат се орехите и сушените боровинки, и се накълцва всичко на ситно. Разбърква се и се разпределя върху дъската.

Взема се една пълна чаена лъжица от сместа и се оформя на топка с ръце. Оваля се в накълцаните орехи, боровинки или магданоз (както е на снимката). Могат да се изберат и други продукти за овалване. Например настъргани моркови.

Охлаждат се топчетата от сирене за няколко часа в хладилник. Изваждат се да се отпуснат за 30 минути. Поднасят се с течен мед.

Солените топчета от козе сирене са чудно мезенце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: