Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Сметанови солени топчета

Сметанови солени топчета

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Сметанови солени топчета
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Това са едни прекрасни соленки, които в комбинацията със сметана стават абсолютно неустоими Доверете ни се!"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче от него натрошете сиренето. Прибавете олиото и разтопеното краве масло, без да го сгорещявате. Разбъркайте сметаната с лъжица и я прибавете към брашното.

Добавете и бакпулвера, предварително угасен с две лъжици лимонов сок да шупне, по желание и още една щипка сол, ако сиренето не е много солено.

От всички продукти замесете меко тесто, което не е необходимо да се меси дълго. Като се обере брашното, ще получите меко и еластично тесто. Откъсвайте от тестото колкото орех и оформете в длани топче.

Подредете топчетата в тавата от фурната, застлана с хартия за готвене.

Изпечете соленките във фурна, предварително загрята на 200 градуса до зачервяване и получаване на хрупкава коричка. Аз пекох с вентилация около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: