Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Прав тиквеник с кафява захар

Прав тиквеник с кафява захар

Прав тиквеник с кафява захар
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • кори - 1/2 пакет фини, за баница
  • мусковадо - 2 с.л. или др. кафява захар
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехови ядки - 3 с.л. смлени
  • олио - за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме настърганата тиква, за да премахнем част от течността в нея. Смесваме я с мусковадото, захарта, канелата и смлените орехи.

Намазваме една кора с олио и отгоре поставяме втора кора. По дългата страна разпределяме 2 с.л. от плънката и навиваме на хлабаво руло.

Разрязваме рулото на половина и поставяме в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.

Така приготвяме и подреждаме и останалите кори.

Отгоре намазваме приготвения тиквеник с малко олио.

Печем нашия прав тиквеник с мусковадо на 180 градуса за 20-25 минути до златисто.

Накрая поръсваме пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: