Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вит тиквеник с кафява захар

Вит тиквеник с кафява захар

Вит тиквеник с кафява захар
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хапвайте смело и безотговорно, не само е вкусен, ами е приготвен и с кафява захар за по-здравословно"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • тиква - 2 - 3 ч.ч. настъргана
  • кафява захар - 1 ч.ч. Мусковадо
  • орехи - ½ ч.ч.
  • канела - ½ ч.л.
  • шарлан - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и настъргана тиква разбъркваме в дълбок съд с кафявата захар, орехите и канелата.

Отваряме пакета с корите и тъй като са фини, използваме по 2 листа за 1 руло.

Намазваме с шарлан едната кора и я залепваме с намазаното към другата кора. Поръсваме отгоре равномерно със тиквената смес и навиваме на руло по дължина (от по-дългата страна).

Подреждаме в голяма кръгла тава на спирала в центъра. Същото повтаряме и с другите кори и готовите рула подреждаме в кръг около първата.

Намазваме баницата отгоре с шарлан и печем около половин час на 200 градуса.

Прекрасен тиквеник с кафява захар! Много ароматен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: