Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Обикновена бисквитена торта във форма

Обикновена бисквитена торта във форма

Обикновена бисквитена торта във форма
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"За нас тази тортичка никак не е обикновена, защото ни е любима"

Необходими Продукти

  • бисквити - 225 г
  • пудинг - 2 бр. /1 бр. за бисквитена торта на д - р Йоткер/
  • шоколад - 1 бр. тъмен
  • прясно мляко - 1 л + 500 мл
  • захар - 140 г + 4 с.л.
  • орехи - около 100 г дребно начупени и запечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За обикновената бисквитена тортичка с шармантна форма ползвах пакет бисквити /225/, 1 пудинг за бисквитена торта на д-р Йоткер /с 1 л прясно мляко и 140 г захар, 1 пудинг тъмен шоколад /с 500 мл прясно мляко и 4 с.л. захар/ и около 100 г дребно начупени и запечени орехови ядки.

Сварих кремовете според указанията на опаковките и още горещи в метална форма за кекс налях тъмния крем, наредих начупени бисквити, ръснах малко орехи, налях част от белия, бисквити, орехи и така до свършване на продуктите.

Оставих да се охлади няколко часа и обърнах в поднос.

Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: